Kokka ise! Juustukook
Veebruaris on mitu tähtpäeva. Griffen õpetab selgeks ühe maitsva juustukoogi tegemise ja siis on pidulaud hooleta!
Pidupäeva juustukook
Griffen Sirius Reintal
Veebruaris on meie vabariigi aastapäev ja seda võiks tähistada ühe maitsva koogiga. Kui sul veel endal mingit head koogiretsepti pole, siis siin on üks imeline juustukook, mida pidupäeval oma perele ja külalistele serveerida. See juustukook on minu peres juba pikalt olnud ja igal aastal teeme seda nii pidustusteks kui vahepeal ka niisama. Kook on hõrk ja maitseb imeliselt koos toormoosiga.
Koostisosad
- 300 g digestiivküpsiseid;
- 1 pakk võid;
- 200 g suhkrut;
- 800 g (2 pakki) toorjuustu;
- 3 spl jahu;
- näpuotsaga vaniljepulbrit;
- 1 laim (riivitud koor ja mahl);
- 4 (mahe)muna;
- 200 g hapukoort.
Koogipõhja valmistamine
- Purusta küpsised.
- Sega küpsised võiga ühtlaseks massiks.
- Suru mass ühtlaselt koogivormi põhja.
- Küpseta ahjus 180 ֯C juures umbes 15 minutit.
Täidise valmistamine
Tee see valmis samal ajal, kui koogipõhi ahjus küpseb.
- Võta suur kauss ja kalla sinna toorjuust.
- Mikserda keskmisel kiirusel, lisades teised koostisosad (munad lisa ükshaaval!).
- Kui põhi on küpsenud ja jahtunud, kalla täidis koogivormi.
- Pane kook umbes kümneks minutiks 240 ֯C juures ahju, siis langeta temperatuur 110 ֯C-le ja küpseta veel umbes pool tundi.
- Lase koogil paar tundi jahtuda.
- Kaunista marjade ja küünaldega ning serveeri toormoosiga.