Varesele valu

Marta Roosme luges Leelo Tungla raamatut “Varesele valu”.

 

 

Varesed ja väikesed punased roosid

Leelo Tungla noortejutustus räägib loo Isadorast, kes isa matustel leiab ühe hädise varesepoja. Ta aitab linnu puu otsa ning seab end minekule, kuid kui kass varese poole hiilima hakkab ja Iisi teda peatada ei suuda, viib ta sulelise koju. Korteris, kus ta päris omapäi elab, ootab teda Inglismaalt külla sõitnud ema. Kuna ta jõudis enne Iisit, on ta sirvinud tüdruku päevikut ja kuulanud tema kassette, kuhu peale samuti saladusi loetud on. Ema ei tõsta vares Pedro vastu erilist kisa ning linnust saabki Iisi lemmikloom. Koos pinginaabri Robertiga hakkavad nad teda kasvatama nii, et
lind saaks vabasse loodusesse naasta. Kas ja kuidas see neil õnnestub, saate lugeda raamatust „Varesele valu“.

 

Marta Roosme, Türi Põhikooli 8.a klass