Järjehoidja aprillis

Madli Mursu, Simona Marii Esna ja Miina Johanna Karolin kirjutavad aprillis raamatutest “Veealune mõistatus” , „Marvin Punapost. Miks te nokite mu kallal?ˮ ja „Sierf. Reeglid on muutunudˮ.

Krimisari jätkub


„Veealune mõistatusˮ on Jørn Lier Horsti kirjutatud „Clueˮ sarja 3. osa. Pansionaadi lähedal, kus Leo ja Cecilia elavad, toimuvad filmivõtted, millest
tehakse samal ajal dokumentaalfilmi. Ühel päeval varastatakse mälukaart, millel on kogu seni filmitud dokumentaalfilmi sisu. Peategelased Cecilia, Une, Leo ja nende koer Egon otsustavad juhtunut uurima hakata. Loos mängivad olulist rolli kuritegelikud mootorrattaklubid Dark Angels ja Chain Gang. Lahendatakse ka Chain Gangi presidendi venna salapärane kadumine. Raamatu on tõlkinud Brita Kaasik. Soovitan raamatut kõikidele krimijuttude austajatele.
Madli Mursu, Püha Miikaeli Kooli 6. klass

Naljakas ja samas tõsine raamat


Tegemist on Marvin Punaposti sarja teise osaga. Raamatu tegelased on täiesti tavalised inimesed, kellega juhtub imelikke asju. Marvin saab oma
koolikaaslastega hästi läbi, aga aeg-ajalt meeldib mõnele Marvinit kiusta. Seda sellepärast, et Marvinil on kombeks nina nokkida. Lõpuks Marvin lahendab oma nina nokkimise probleemi, sest ta tõesti tahab sellest halvast kombest lahti saada. Tegu on naljaka, aga samas ka veidike tõsise raamatuga. Kui ma raamatut lugesin, tekkis mul natuke kurb tunne. Mul oli Marvinist väga kahju, et teda narriti ning keegi tema sõber ei tahtnud olla. Mulle meeldis väga, kuidas lugu lõpuks lahenes. Raamatu „Marvin Punapost. Miks te nokite mu kallal?ˮ on kirjutanud Ameerika Ühendriikide lastekirjanik Louis Sachar. Eesti keelde on selle tõlkinud Leelo Märjamaa ning illustratsioonid teinud Hillar Mets.
Simona Marii Esna , Keila Kooli 3. klass

Fantaasiaraamat noorelt autorilt


Raamatu „Sierf. Reeglid on muutunudˮ kirjutas Mere Õie Kalle, elades Itaalias ja olles 12-aastane. Neli sõpra: pime Elisa, halvatud Anabel ja
kurttummad kaksikud Mirco ja Matheo, keda kõiki koolis kiusatakse, avastavad võlumaailm Sierfi. Kuigi seal saavad nad kõndida, näha, kuulda ja rääkida, pole see paik siiski kuigi ohutu. Sõbrad hakkavad otsima Suurt Miksi, neile on abiks draakonid ja haldjad. Kas nad leiavad selle ning kuidas ja miks nad üldse Sierfi satuvad, avasta juba ise! Mulle meeldis kõige rohkem selle raamatu idee, aga ka see, kuidas sõbrad kokku saades lihtsalt vaikisid ja mõistsid üksteist. Alati pole vaja rääkida, kuulda ega näha, et mõista. Ka see, kuidas sõbrad üksteisega suhtlesid, oli lahedalt kirja pandud. Soovitan seda raamatut neile, kes tahavad lugedes kaasa mõelda, ja neile, kellele meeldivad fantaasiaraamatud. Kindlasti soovitan seda lugeda neil, kes sarnanevad peategelastega väiksemal või suuremal määral.
Miina Johanna Karolin, Johannese Kool Rosmal, 7. klass