Järjehoidja

Veebruarikuises ajakirjas tutvustavad raamatuid Emili Adriana Joost, Oliver Kuusma ja Ell Juhani.

Raamat sinust

Kadri Hinrikus “Piire kombates”

See raamat on Sinust! Jah, just Sinust! Sinust kui täiesti tavalisest koolinoorest. Sest sul ju juhtub vahel naljakaid asju, tõsiseid asju, sa ju proovid vahel uusi asju, soovid nihutada piire. Raamatu „Piire kombates“ on kirjutanud Kadri Hinrikus ja pildid on joonistanud Liisa Kruusmägi ning siin on 13 juttu noorte inimeste elust, teemadeks sõprade ja vanematega läbisaamine, armumine, pettumused, igasugused vähem või rohkem ohtlikud asjad, mis ühe noore ellu kuuluvad. Raamatu pildid on väga lahedad ja sobivad lugudega hästi. Oota, veel üks asi! Mine ja küpseta üks rabarberikook ja vaata … äkki juhtub midagi.

Ell Juhani, Tallinna Reaalkool

Raamat muusikasõpradele

Nat Amoore “Just nii tuleb rokkida!”

,,Just nii tuleb rokkida“ räägib 11-aastasest poisist nimega Mac, kellele meeldib väga muusikat teha. Tema ema on rokifänn ja tahab ka oma pojast rokkarit kasvatada, aga Macile meeldivad hoopis muusikalid. Ühel päeval kutsub õpetaja Maci Broadway muusikalide austajate salaseltsi, kus ta leiab endale uue sõbra Flynni. Koos Flynniga hakkavad nad kirjutama muusikali, et koolis kunstiainete tunde ära ei lõpetataks. Raamat räägib Maci ja Flynni sõprusest, naljakatest juhtumistest ja koos muusika loomisest. Kas neil õnnestub kirjutada valmis terve muusikal ja kuidas on kogu see lugu seotud hapukurkidega, seda saad lugeda juba raamatust. ,,Just nii tuleb rokkida“ on järg kahele Nat Amoore’i varem eesti keeles ilmunud raamatule ja selle on inglise keelest tõlkinud Hels Kure.

Oliver Kuusmaa, Võsu Kool

 

Kummitus lastekirjanduse klassikast

“Väike kummitus”

Raamatu „Väike kummitus“ on kirjutanud tunnustatud saksa kirjanik Otfried Preussler. See kuulub lastekirjanduse klassikasse ja nägi esimest korda ilmavalgust juba 1966. aastal. Nagu arvata võib, ongi raamatu peategelane väike kummitus. Ta elab Eulensteini linnuse pööningul ja seikleb öösiti linnamüüride vahel. Mõnikord vestleb väike tegelane oma hea sõbra öökull Huhuuga. Ühel ööl pärib väike kummitus Huhuult päevase elu kohta, kuid öökull ei soovita päeval ärkvel olla – ükskord olevat päike ta silmadele haiget teinud. Pealegi ei suudaks väike kummitus päikesetõusuks üles ärgata. Kuid kummitus ei jäta jonni ning otsustab ükski kord linna päevavalges näha. Algabki tõeline seiklus! Raamatu on illustreerinud Franz Josef Tripp. Saksa keelest on selle tõlkinud Piret Pääsuke.

Emili Adriana Joost, Tallinna Prantsuse Lütseum