Järjehoidja

Miina Johanna Karolin, Ida-Liisa Välli ja Katarina Suviste arvustavad raamatuid “Skandar ja kummitusratsur”, “Kaunis nagu kaheksa” ja Marvin Punapost. Röövitud prints?”

Köitev ja südamlik sari


„Skandar ja kummitusratsur“ on A.F. Steadmani raamatusarja teine raamat ja see on veelgi põnevam kui esimene osa! Ka teine osa jutustab sõprusest  ja maagiast, kuid selles osas on neil mõlemal märksa suurem tähendus. Peategelased on taas Skandar, kes õpib teist aastat Kotkapesa ükssarvikuratsanike koolis, tema sõbrad ja perekond. See raamat on eriline, sest siin on midagi nii tuttavat, kuid samas uut ja huvitavat. Raamatus oli palju emotsioone, oli kurbust, mida põhjustasid näiteks sõprade vahelised suhted, aga oli ka rõõmsaid kohti, ühe näitena taaskohtumine. Kes ja kuidas kohtusid, seda loe juba ise! Mulle meeldis kõige rohkem see, kuidas asjad pöördeliselt muutusid. Raamatu tõlkis Kristina Uluots. Soovitan seda kõigile Skandari esimese osa fännidele ja üldse kõigile, kellele meeldivad seiklused. Kokkuvõttes oli raamat väga köitev ja südamlik!

Miina Johanna Karolin, Johannese kool Rosmal, 7.klass

Pea peale pööratud elu


Raamatu „Kaunis nagu kaheksa” peategelane on poiss nimega Malte. Ta on 12-aastane. Malte armastab matemaatikat ja tema lemmik number on kaheksa. Ta õpib kõvasti, et pääseda matemaatika olümpiaadi maakondlikust voorust edasi. Malte elu keerab aga pea peale tema poolõde, kes nende juurde elama tuleb. Kas Malte suudab matemaatikale keskenduda? Kas ta suudab matemaatika olümpiaadil edasi pääseda? Kõike seda ja ka palju muud saab teada raamatust. Raamatu autor on Nikola Huppertz, tõlkis Mari Klein.
Illustreeris raamatut Barbara Jung.

Ida-Liisa Välli, Gaia Kool, 8. klass

 

Kas Marvin on tegelikult prints?

See lugu võiks juhtuda ka päriselus. Raamatu „Marvin Punapost. Röövitud prints?“ peategelane on tavaline koolipoiss, kelle elu muutub peale ühe uudise kuulmist. Nimelt otsitakse taga kadumaläinud printsi ja Marvin arvab, et tema see kadunud prints võibki olla. Raamatut oli väga mõnus lugeda, sest kogu aeg oli väga põnev ning ma tahtsin väga teada, kas Marvin tõesti on prints. Kõige põnevam koht ka see, kui tuli oodata vereproovi võtmise vastust.  Raamatu lõpp oli veidike ootamatu, aga ma väga loodan, et  sellele raamatule tuleks järg. Mulle meeldivad raamatud, mis on veidike naljakad ja põnevad ning võib olla järgmises osas selgub  ikkagi midagi veel.  Raamatu autor on Louis Sachar, tõlkinud Leelo Märjamaa, pildid joonistas Hillar Mets.

Katarina Suviste, Keila Kool, 4.b